Patent Değerleme
Marka Değerleme
Patent Ön Araştırma
Marka Ön Araştırma
Hükümsüzlük Analizi
İhlal Analizi
#FikrineDeğerKat
Alanında uzman sınai mülkiyet danışmanlarından oluşan deneyimli ekibimiz ile fikrinize hak ettiği değeri katın.
TÜRKSMD, ülkemizde sınai mülkiyet ekosisteminin gelişmesine öncülük etmek ve sınai mülkiyet değerlemesi ile ilgili farkındalığı ve potansiyeli artırmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’nun iştiraki olarak kurulan, sınai mülkiyet alanında hizmet veren tek kamu şirketidir.
Somut değere dönüştürülen sınai mülkiyet varlıklarının sayısını artırmak amacıyla, patent ve marka değerlemesi başta olmak üzere; sınai mülkiyet haklarına yönelik ihtiyaç duyulan hizmetler, alanında uzman sınai mülkiyet danışmanları tarafından sunulmaktadır.
HİZMETLERİMİZ
Değerleme Raporu
Mutlu Müşteri
Analiz Raporu
Hizmet
Haberler
Sıkça Sorulan Sorular
Değerleme raporları ile ilgili ulusal veya uluslararası düzeyde bir standart var mıdır?
Dünya genelinde değerleme alanında hizmet veren pek çok kuruluş, değerleme hizmeti sağlarken Uluslararası Değerleme Standartlarını (IVS) temel almaktadır. Bu standartlar değerleme görevinin, uygulamada şeffaflığın ve tutarlılığın geliştirilmesine hizmet eden genel kabul görmüş kavram ve ilkeler çerçevesinde yerine getirilmesini sağlayan standartlardır. Şirketimiz tarafından hazırlanan değerleme raporlarında da bu standartlarda yer alan değerleme yaklaşımları kullanılmaktadır.
Proje fikrim var ama tescil için başvurmadım. Değerleme raporu hazırlatabilir miyim?
Değerleme raporlarının hazırlanabilmesi için değerleme talep edilen ülkelerde resmi başvuru sürecinin başlatılmış olması ve yasal olarak aktif olması gerekmektedir.
Portföy analizi raporu ne işime yarar?
Patent portföy analizi raporu, bir kişinin veya kuruluşun patent/faydalı model portföyünün gücünü ve zayıflıklarını değerlendirmek için kullanılan önemli bir araçtır. Stratejik karar alma ve yatırım süreçlerinde kullanıcılara avantaj sağlar. Kişinin veya kuruluşun patent/faydalı model koruma maliyetlerini azaltmak, rekabet gücünü artırmak, ticarileştirme ve teknoloji transferi süreçlerinde hangi patentlere odaklanması gerektiğini belirlemek için kullanılabilir.
Neden faaliyet serbestliği analizi yaptırmalıyım?
Faaliyet serbestliği analizi, bir ürün veya hizmet piyasaya sürülmeden önce ya da şirketlerin/kişilerin belirli bir faaliyet alanına girmesinden önce yapılmalıdır. Faaliyet serbestliği analizi, belirli bir alanda faaliyet gösterirken karşılaşabileceğiniz hukuki riskleri değerlendirmenizin yanı sıra ürün veya hizmet geliştirme süreçlerinizi yönlendirmenize de yardımcı olmaktadır.
Neden hükümsüzlük analizi yaptırmalıyım?
Hükümsüzlük analizi, bir patentin geçerliliğini değerlendirmek için yapılan bir incelemedir. Olası bir ihlal durumunda, hükümsüzlük analizi ile patentin/faydalı modelin geçerliliği sorgulanarak, savunma stratejisi oluşturulması sağlanabilir.