II. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı

2 Kasım 2023
image00052

TÜRKSMD, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, elektrik dağıtım şirketleri tarafından tamamlanmış olan Ar-Ge Projelerine ait çıktıların yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında 2. Ar-Ge Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’na katılım sağladı. Şirketimizi temsilen çalıştayda konuşmacı olarak görev alan Sınai Mülkiyet Danışmanı Şule Berna ÇALIŞKAN, “Ar-Ge Projelerinde Sınai Mülkiyet Varlıkları ve Değerleme” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çalıştay kapsamında EPDK Ar-Ge Komisyon Üyeleri ve TÜRKSMD Sınai Mülkiyet Danışmanı Şule Berna ÇALIŞKAN tarafından;

  • Elektrik dağıtım şirketleri özelinde Ar-Ge projelerine ilişkin süreçler ve mevcut durum değerlendirmeleri,
  • Ar-Ge yaygınlaştırma yatırımları karakteristiği ve
  • Ar-Ge projelerinde ürünlerin ticarileşmesi aşamasına yönelik Sınai Mülkiyet Varlıkları ve Değerleme 

hususlarında eğitimler verildi. Şirketimiz tarafından verilen eğitim içeriğinde, ilgili Ar-Ge projelerinin tescil süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, uygulanacak prosedürler ve ticarileşme sürecinin önemli aşamalarından biri olan sınai mülkiyet değerleme kavramına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Çalıştayın diğer günlerinde elektrik dağıtım şirketlerinin tamamlamış oldukları projeler içerisinden yaygınlaştırılmasının sektöre fayda sağlayacağına inanılan projelere ait sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar 21 şirkete ait stantları çalıştay süresince gezerek, tanıtılan projeler hakkında birebir görüşme yapma fırsatı buldular. Böylelikle mevcut bazı sorunlara çözüm sunabilecek projelerin farklı şirketler tarafından uygulanmasına ve çalıştayın esas hedefi olan Ar-Ge projelerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlandı. Çalıştay kapsamında sunumu yapılan toplam 66 projeden, Ar-Ge proje ödüllerine layık görülen 8 proje için proje sahibi şirketlere ödülleri takdim edildi.

Görsel Galeri

image00051
image00050
TURKSMD

Aradığınız çözüme en yakın olduğunuz nokta.

Fikrinize değer katmak için 0312 306 25 00

TÜRK PATENTII. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı
Bize Ulaşın

Telefon: (0312) 306 25 00

Adres: Hipodrom Caddesi No: 13/1
(06560) Yenimahalle / ANKARA

Bizi Takip Edin

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz

2024 © TÜRKSMD bir TÜRKPATENT iştirakidir.